Kan ik zelf oude kitranden vervangen?

Als je al enige tijd gebruikt maakt van je badkamer, kan het voorkomen dat kitranden gaan scheuren, vies zijn geworden (door schimmel) of zijn verdwenen. Het is natuurlijk mogelijk om alle kitranden dan zelf te vervangen, maar uit ervaring weten we dat je hiervoor beter een specialist kunt inschakelen. Waarom? Dat leggen we je graag uit.

Waarom kitranden belangrijk zijn

Een kitrand zorgt ervoor dat er geen stof, troep of water tussen jouw badkamermeubel en de muur verdwijnt. Als de naad namelijk niet afgedicht is, kan dit zorgen voor vocht op plekken waar je dit liever niet wil.

Daarom is het ook belangrijk dat kit op de juiste manier wordt toegepast. Voordat kit wordt aangebracht moet alles stofvrij en ontvet zijn, want dan hecht de kit het beste. Als de kit op een vette ondergrond wordt aangebracht, hecht de kit niet en loopt er alsnog vocht weg. De kans op lekkage wordt hierdoor vergroot en dan ben je verder van huis.

Hoe houd ik de kitranden mooi?

Schimmel op kitranden zijn een optisch ‘probleem’. Advies is om deze naden niet met een bijtend reinigingsmiddel schoon te maken. Hoewel de kitrand dan schoon oogt, kan het reinigingsmiddel invreten en de kitrand doen scheuren of verdwijnen.

Beter is om na het douchen de badkamer goed droog te maken en daarbij de kitranden niet te vergeten. Ook is een regelmatige schoonmaakbeurt van de badkamer met niet-bijtend schoonmaakmiddel de beste oplossing tegen vieze kitranden. 

Verschillende soorten kit

Een professional gebruikt in een badkamer verschillende soorten kit. Voor de meeste onderdelen in de badkamer is siliconen kit voldoende. Maar bij een douchegoot wordt vaak twee componenten epoxy gebruikt. De douchegoot kan namelijk door het verschil van koud en warm water uitzetten. De speciale kitrand ‘veert’ mee met het uitzetten van de douchegoot. Daardoor krijg je geen scheuren, maar een continue afdichting.

Advies nodig?

Heb jij nog vragen over jouw kitranden of wil je advies wat je het beste kan doen? Neem dan contact met ons op!

Deel dit artikel:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp