Tips voor het kopen van een regendouche

Soms ben je toe aan het vernieuwen van je douche. Vaak wordt er dan gekozen om van een gewone douche over te stappen op een regendouche. Het is dan goed om rekening te houden met wat mogelijk is in jouw huidige situatie. We zetten graag wat tips voor je op een rij, zodat je direct van je nieuwe regendouche kan genieten!

Let op dat we het hier hebben over een opbouw regendouche. Voor een inbouw regendouche komt er iets meer bij kijken, omdat dit niet zomaar te vervangen is.

1. Wat kan je CV-ketel aan?

Een regendouche vraagt meer water dan een normale douche. Een gemiddelde regendouche verbruikt tussen de 15 en 20 liter warm water per minuut. Vaak is een CW4 cv-ketel voldoende.

Ook is het belangrijk om te weten hoeveel warm water per minuut de cv-ketel kan leveren. Gelukkig kan je dit laatste eenvoudig testen door de douchekop van de douche te draaien en met een emmer en stopwatch te meten hoeveel liter er in 1 minuut in de emmer stroomt. Daarmee garandeer je dat je straks genoeg water hebt om van je nieuwe regendouche te genieten.

2. Wat is de hartafstand?

Een andere belangrijke factor bij het vervangen van je douche is de hart-op-hart afstand. Dit is de afstand tussen de 2 wateringangen van de kraan. Vroeger was dit vaak 12 cm en tegenwoordig is dit 15 cm. Dit bepaalt ook de keuze voor jouw regendouche. Vaak is het wel mogelijk om met S-koppelingen van 12 naar 15 cm om te bouwen, zodat je toch gebruik kunt maken van een nieuwe regendouche (met hart op hart 15 cm).

3. Het verschil in waterstraal

Als je overstapt van een ‘gewone’ douche naar een regendouche is het belangrijk om te weten dat er een flink verschil zit in de kracht van de waterstraal. Een normale douche geeft vaak een harde en gerichte straal, terwijl een regendouche eigenlijk een ‘druppeldouche’ is. Dit betekent dat de straal niet hard gaat, maar meer druppelt.

Wil je toch de harde straal? Dan kan je bij een regendouche altijd gebruik maken van de handdouche. Deze handdouche zit vrijwel altijd op een regendouche. Een mooi voordeel van de regendouche; het is 2-in-1. Dus je hoeft niet te kiezen!

Tip: sluit de hoofdkraan af als je de douche gaat vervangen. Dit voorkomt een ongewenste natte badkamer 😉.

Deel dit artikel:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp