Welke gezinssituatie speelt er (of gaat er spelen)?
Het is goed om te beseffen dat jouw gezinssituatie een belangrijke rol speelt voor het vernieuwen van jouw badmeubel. Want of je nu in je eentje het badmeubel enkel ’s ochtends en ’s avonds gebruikt of dat jij en je partner, met 3 kinderen intensief gebruik maken, dat maakt een flink verschil. Dit is door te voeren in bijvoorbeeld de keuze voor het materiaal van jouw wastafel, hoe krasgevoelig het is en het aantal kranen dat je wil gebruiken (want poets je altijd samen je tanden of alleen), maar ook hoe breed jouw meubel moet zijn.
Welke afmetingen moet mijn badmeubel hebben?
Als je een vervangend badmeubel koopt, is er vaak beperkte ruimte om een nieuw meubel terug te plaatsen. Breng zelf in kaart hoe groot deze ruimte (breedte x diepte) mag zijn. Houdt daarbij ook rekening met het feit of je kiest voor een losse wastafel (zonder onderkast) een opbouwkom (een waskom op het topblad) of een compleet badmeubel (een wastafel en meubel in 1). Zo zorgt een losse wastafel voor meer ruimte rondom de wastafel en een compleet badmeubel voor meer opbergruimte in het meubel.
Hoeveel opbergruimte heb ik nodig?
Daarna is de vraag hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Dit is vaak afhankelijk van andere opbergmogelijkheden in de badkamer. Zo zorgt een losse kolomkast ervoor dat je wellicht minder ruimte nodig hebt in jouw badmeubel. En soms kan een spiegelkast voldoende zijn.
Wil je toch liever opbergruimte in jouw badmeubel, kijk dan ook naar het aantal lades. Twee grote lades zorgen ervoor dat jij grotere voorwerpen (een deodorant bus, shampoo, handdoeken, etc.) eenvoudig kunt opbergen. Bij 4 lades is het voordeel dat je de lades onder gezinsleden kan verdelen. Een asymmetrische verhouding kun je vaak met opbergen in de onderste lade de hoogte in. De keuze voor opbergruimte is dus een belangrijke keuze om te maken.
Spiegel of spiegelkast?
Als je voldoende opbergruimte hebt in jouw badmeubel, dan kies je vaak voor een losse spiegel. Bij minder ruimte in jouw badmeubel kies je juist voor een spiegelkast. Dit kan ideaal zijn voor jouw geurtje of tandenborstel. In beide gevallen is het ook belangrijk om de juiste verlichting te kiezen. Denk hierbij aan opbouwverlichting of verlichting in de spiegel.
Hoe ziet de rest van mijn badkamer eruit?
Je wilt natuurlijk dat jouw meubel mooi in het bestaande interieur van de badkamer past. Dus welke kleur wand- en vloertegels liggen er in jouw badkamer? Moet het meubel donker zijn zodat het eruit springt of juist licht omdat je al een donkere badkamer hebt. Of misschien voor een opvallende kleur, om zo je gedateerde badkamer weer nieuw leven in te blazen. Kijk hierbij ook goed naar de kleur van het huidige sanitair in jouw badkamer.
Welke accessoires kies ik?
Zodra je jouw nieuwe badmeubel hebt gekozen, zorgt dit er ook vaak voor dat je een aantal nieuwe accessoires wil. Zo bespraken we al de keuze voor een spiegel of spiegelkast. Als laatste maak je jouw nieuwe badmeubel helemaal compleet met bijvoorbeeld haakjes voor jouw handdoeken, tandenborstelbeker of een mooie plant.
Keuzestress?
Weet je na alle tips nog niet welk meubel nu geschikt is voor jouw situatie. Geen probleem! Onze specialisten helpen je graag een handje verder. Dit kan in onze Outlet of via de telefoon/e-mail. Ga goed voorbereid op pad en breng alles wat je weet in kaart. Zo zorgen wij dat jij weer jaren kan genieten van jouw nieuwe badmeubel.
Checklist
Wil je zeker weten, als je bij ons langskomt, dat je met het juiste badmeubel weggaat? Gebruik dan onderstaande checklist.
- Huidige maat van badmeubel of wastafel (breedte x diepte)
- Maximale beschikbare ruimte nieuwe badmeubel (breedte x diepte)
- Stroompunt (voor eventuele spiegelverlichting)
- Foto van de huidige situatie
- Eventuele reserve vloer-en wandtegel om zo de juiste kleur te bepalen van jouw nieuwe badmeubel