3 meest voorkomende problemen in de badkamer (en hoe voorkom je ze)

Onze monteurs komen regelmatig dezelfde problemen en ongemakken tegen in badkamers. Vaak zijn deze problemen eenvoudig te voorkomen met een paar simpele handelingen. Dit zorgt ervoor dat je badkamer langer mee gaat en er vanzelfsprekend langer van kunt genieten.

1. De kraan altijd op dezelfde temperatuur gebruiken.

Waarschijnlijk staat jouw douchekraan ingesteld op de temperatuur die je fijn vindt. Dat is natuurlijk handig voor de volgende keer als je onder de douche stapt, maar je kraan vindt dit niet zo prettig. Daarom is het goed om wekelijks de kraan op de laagste en hoogste temperatuur te zetten en even door te laten lopen. Dit zorgt ervoor dat het thermo-element in de kraan niet ‘lui’ wordt en defect gaat.

Tip: Ga er niet onder staan als je de temperatuur heel koud en heel warm zet 😉.

2. De badkamer vertoond kalkvlekken.

Dit is eigenlijk dé tip voor het mooi houden van jouw badkamer; na je douchebeurt de badkamer droogmaken. Tijdens het douchen komt er douchewater op de wanden en vloer van de badkamer. Als je dit direct na het douchen met een douchewisser schoonmaakt en vervolgens met een handdoek droogmaakt, voorkom je kalkvlekken. Vergeet hierbij ook niet om de kraan mee te nemen.

Ook is het verstandig om regelmatig jouw wasbak schoon te maken. Ook daar kan namelijk door het gebruik kalk ontstaan. Als je dit periodiek schoon- en droogmaakt, ziet je badkamer er altijd stralend uit.

Tip: Een waterontharder voorkomt harde kalkaanslag in jouw badkamer (en de rest van de woning). Soms is het de overweging waard om deze aan te schaffen.

3. Er is geen of te veel ventilatie.

Ventilatie in de badkamer wordt vaak onderschat. Heb je bijvoorbeeld altijd het raam open tijdens het douchen? Dat is met warm weer geen probleem, maar zodra het buiten koud is, zal de warme lucht in de badkamer zorgen voor extra condens en water langs de tegels.

Tijdens het douchen heb je bij voorkeur de ramen en deuren gesloten en staat de ventilator aan. Zodra je klaar bent met douchen kan je een raam openzetten om de warme lucht af te voeren. Op deze manier heb je de kleinste kans op condens en vocht-vorming.

Deel dit artikel:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp