Tips om kalk van je douchedeur, douchewand of douchecabine te verwijderen

Een van de meest voorkomende problemen in de badkamer is het ontstaan van kalkaanslag op douchedeuren, douchewanden of de douchecabine. Kalkaanslag tast niet alleen het uiterlijk van je douche aan, maar is ook moeilijk te verwijderen. In dit blog geven we je enkele tips om kalkaanslag op douchedeuren te verwijderen, zodat je badkamer weer straalt als nooit tevoren.

Tip 1: Azijn en water

Werkt in 90% van de gevallen en is een effectieve methoden om kalkaanslag te verwijderen. Meng gelijke delen schoonmaakazijn en warm water, breng vervolgens het mengsel aan op de douchedeur. Laat het maximaal een uur intrekken en veeg het vervolgens af met een zachte spons of natte doek. Het azijn zal helpen om de kalk op te lossen, waardoor de douchedeur weer glanst.

Tip 2: Citroensap

Werkt tip 1 niet? Gebruik dan citroensap. Dit staat bekent om zijn natuurlijke reinigende eigenschappen en is ook zeer effectief bij het verwijderen van kalkaanslag. Snijd een citroen doormidden en wrijf de gesneden kant over de kalkaanslag op de douchedeur. Laat het citroensap enkele minuten inwerken en spoel het vervolgens grondig af met water. De natuurlijke zuren in de citroen zullen helpen om de kalkaanslag op te lossen.

Tip 3: Commerciële ontkalkers

Als de bovenstaande methoden niet het gewenste resultaat opleveren, kun je overwegen om een commerciële ontkalker te gebruiken. Er zijn verschillende ontkalkingsproducten op de markt die speciaal zijn ontworpen om kalkaanslag te verwijderen. Volg de instructies op de verpakking en gebruik de ontkalker alleen zoals voorgeschreven. Zorg ervoor dat je de douchedeur grondig afspoelt met water nadat je de ontkalker hebt gebruikt.

Let op!

Vraag altijd na bij de producent of leverancier van de douchedeur of bovenstaande producten geschikt zijn. Zo zijn niet alle deuren met een coating geschikt voor commerciële ontkalkers.

Deel dit artikel:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp