Tips voor jouw nieuwe badkamer

Waar moet je allemaal aan denken bij de aanschaf van een nieuwe badkamer? Scheffer Outlet heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Een nieuwe badkamer kopen doen de meeste mensen slechts een paar keer in hun leven. Het is een flinke investering, niet alleen financieel, maar ook qua tijd en inspanning. Een goede voorbereiding is dan ook essentieel om tot het gewenste resultaat te komen. Neem vooral de tijd om goed na te denken over wat je in je badkamer wilt hebben en dompel je onder in de wereld van sanitair en tegels.

1. Begroting maken

Bepaal vooraf het budget voor de aanschaf van de materialen en de verbouwing. Neem ook een post voor 10% van het totaalbedrag aan onvoorziene kosten op in de begroting. Laat je de badkamer door een installateur verbouwen of ben je van plan zelf aan de slag te gaan.

2. Ruimte opmeten

Zorg dat je de badkamer goed hebt opgemeten wanneer je voor een nieuwe badkamer gaat kijken. Het gaat hierbij niet alleen om de hoogte, diepte en breedte van de ruimte zelf. Meet ook op waar de deur, het raam en de diverse sluitingen zitten. Denk ook aan eventuele schuine daken en schachten. Je kunt het beste de originele bouwtekening van de woning gebruiken of vraag de installateur om de maten op te nemen voordat je een badkamer bestelt.

3. Inspiratie zoeken

Dé tip als je op zoek bent naar een stijl voor je badkamer is vooral veel te bekijken. Zo kom je erachter wat je mooi vindt. Ga naar showrooms, kijk in tijdschriften, op Instagram en op virtual prikbord Pinterest om ideeën op te doen voor de badkamer. Er zijn verschillende soorten badkamerstijlen; modern, landelijk, klassiek, betonlook, industrieel en design. Verzamel kleurenstalen en plaatjes van producten en materialen die je mooi vindt en bepaal welke stijl jouw voorkeur heeft. Creëer zo je eigen moodboard.

4. Wensen aanpassen

Kijk goed naar de grootte van de badkamer en welke indelingen er mogelijk zijn, een specialist kan je hierbij helpen. Soms is het noodzakelijk om wensen te schrappen als de grootte van je badkamer niet toereikend is. Je kunt natuurlijk overwegen de ruimte aan jouw wensen aan te passen en de bestaande badkamer uit te breken of een andere kamer als badkamer te gebruiken.

5. Leefsituatie bekijken

Deel je de badkamer met het hele gezin of met z’n tweetjes? Is het ’s morgens en ’s avonds spitsuur in de badkamer of gebruikt ieder gezinslid de badkamer op een ander tijdstip? Dit kan bepalend zijn voor de keuze voor een enkele of dubbele wastafel. Gebruik je de badkamer graag als wellnessruimte en droom je van een whirlpool of neem je liever een snelle douche? Kijk goed naar wat voor jou belangrijk is en wat voor jouw situatie wenselijk is.

Neem contact op

Ben je toe aan een nieuwe badkamer? Bij Scheffer Outlet kun je altijd terecht voor een persoonlijk advies. Zowel in onze showroom als online. Wij helpen je graag om jouw wensen te realiseren zodat je straks elke dag kunt genieten van je nieuwe badkamer. Voor meer informatie kan je vrijblijvend contact met ons opnemen.

Deel dit artikel:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp